PlayDate: Daten vanuit speelsheid.

Precies een jaar geleden las ik een advertentie via een alternatief activiteiten centrum in onze stad. ” PlayDate” stond er en het trok onmiddellijk mijn aandacht en ik ging op onderzoek uit.

Drie enthousiaste personen waren gewoon maar begonnen met het organiseren van PlayDate en bleken daarmee in te spelen op een groeiende behoefte anders te daten, namelijk vanuit speelsheid en verbinding. PlayDate is ontstaan bij het Centrum Play in Utrecht. van daaruit zijn ze verder uitgebreid en begonnen ze ook elders in het land bijeenkomsten te geven.
Ik dacht meteen aan Sensitives en of het iets voor onze leden zou kunnen zijn. Ik maakte contact en sprak met één van de organisatoren die me vertelde dat ze nog in opbouwfase waren ermee maar al zagen dat het werkte en ook dat er vraag naar was.


Wat doet PlayDate?

Playdate streeft naar een andere vorm van connectie leggen tussen mensen. Ze zoeken doorgaans evenveel mannen als vrouwen. Het begint allemaal met het contact leggen met jezelf. Dan wordt er connectie gelegd op speelse wijze met de ander middels spelvorm. Het draait bij PlayDate vooral om de zintuigen, ervaren, het gevoel en verbinding maken. Dating zelf is eigenlijk van ondergeschikt belang. Er werd zelfs al uitgebreidt naar “PlayDate Friends edition”


Het was een heel fijn gesprek waarbij het ons beide erg leuk leek in de toekomst iets te kunnen bieden voor de leden van Sensitives! Ondanks dat de huidige maatregelen het lastiger maken voor veel dienstverleningen nog zulk soort bijeenkomsten te organiseren heeft PlayDate hierin een manier gevonden middels buiten outdoor events.
Wij kijken erg uit naar een toekomst waar we weer gewoon in alle veiligheid en gemak elkaar kunnen ervaren in nabijheid en speelsheid.

Voor meer Informatie over PlayDate kijk op Letsplaydate.nl!

Gerelateerde artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *