Hooggevoeligheid en landen op aarde

Als je in deze maatschappij hooggevoelig bent, heeft er vast wel eens iemand tegen je gezegd dat je meer moet aarden. Of niet, als je het het type hooggevoelige bent dat dit soort dingen zweverig vindt en er daarom niets mee kan. Als dat voor jou geldt, heb je een dikke kans dat je aarden juist heel hard nodig hebt.

Wat is aarden niet?

Om je goed uit te kunnen leggen wat aarden wel is, eerst wat het niet is. ‘Nuchter,’ zijn is niet hetzelfde als aarden. Aarden helpt je wel om dat te blijven. Wat wij vaak nuchter en met beide beentjes op de grond noemen is rationeel zijn. Als je rationeel bent, ben je mentaal ingesteld. Je hebt een goede verbinding met je hersenen en je denkvermogen. Dat is enorm waardevol, maar geaard is het niet.

Aarden is je vermogen je te verbinden met de energetische laag van de aarden via je voetzolen of je stuitje. Dat is een natuurlijk vermogen dat we allemaal hebben maar dat we in deze maatschappij heel makkelijk verliezen. Aarden in van nature niet iets waar je hard voor hoort te werken, het hoort vanzelf te gaan. Alleen is dat in deze Westerse wereld vaak niet het geval. Maar ook in deze maatschappij zijn er mensen die goed geaard zijn zonder dat ze zich ooit met iets spiritueels beziggehouden hebben. Deze mensen kun je herkennen door hun positieve, totale aanwezigheid. Ze zijn in hun hoofd en in hun lijf.

Aarden helpt je thuiskomen in je lichaam

Goed aarden maakt dat je thuis bent in je hele lichaam. Dat je weet wie je bent, en in contact bent met je gevoelens. Aarden helpt je namelijk bij jezelf centeren. Je kunt je voorstellen dat als je zo in het leven staat je niet gemakkelijk van je stuk te krijgen bent of je laat meeslepen door de waan van de dag.

Pantha Rei, alles stroomt is een Tibetaans gezegde. En wij mensen horen ook te stromen. Vanuit onze kruin, onze verbinding met de kosmos en het Hogere stromen wij energie richting de aarde. En vanuit de aarde stromen wij energie omhoog naar de kosmos. Wij verbinden kosmos en aarde in ons en gebruiken onze energie om ons leven vorm te geven.

Maar als je niet geaard bent, gaat dat mis. Als je een uitstekend contact met de kosmische energieén hebt, maar niet verbonden bent met je lichaam worden het voelen van wie je bent en wat je wil er niet bepaald makkelijker op. En juist dat is essentieel als je wat je van boven doorkrijgt vorm wilt kunnen geven. Dat doe je namelijk op aarde.

Aarden helpt je blokkades oplossen

Waar energie niet kan stromen hoopt ze op en gaat ze vastzitten. Zo vormen zich energetische blokkades. Juist het constante stromen dat we horen te doen, helpt om blokkades in beweging te brengen en ze daarom op te lossen. Zoals water de hardste stenen meeneemt, afrondt en afbreekt totdat ze helemaal uiteengevallen zijn, zo laat de continue stroming van energie blokkades verdwijnen. Maar dan moet die stroom er wel zijn.

We blokkeren die stroom namelijk niet voor niets. Een blokkade ontstaat eigenlijk altijd omdat we een negatief gevoel wegstoppen. Verdriet, angst of pijn die er niet mogen zijn gaan namelijk daarom niet weg. De enige optie die je hebt is om dergelijke gevoelens te verbergen voor je bewuste. We hebben allemaal plekkin in ons lijf die daar erg geschikt voor zijn. Problemen kun je op je nek laden, dan zit het gebrek aan stroming in je aura. Voor pijn en verdriet is de favoriete plek vaak de buik. Als het maar goed vast zit, voel je er niks van en kun je gewoon door. Aarden doorbreekt dat. Want stroming veroorzaakt trilling, beweging in de blokkades en daar is dan ineens dat gevoel waar je zo graag van weg wilde. Je systeem gaat dat natuurlijk niet zomaar laten gebeuren. Het hele idee achter het vormen van de blokkade is nou juist dat dit niet zou gebeuren. Een onderdeel van bijna elke blokkade is daarom de angst voor wat er achter zit. Dat mag niet vrijkomen, want daar komt alleen maar ellende van.

Hoe zorg je dat je niet aardt?

Ga je dus beginnen met aarden, dan is er een deel van je dat zal proberen daar een stokje voor te steken. Bekende strategieën van dergelijke delen zijn:

  • Vergeten
  • Ineens dringend iets anders moeten gaan doen zoals opruimen of afwassen.
  • Geen tijd hebben (zelfs niet voor vijf minuutjes)

En ga je dan toch aan de slag, dan doe je het vaak op wilskracht. Dat betekent dat je bezig bent je energie als het ware met geweld naar beneden te duwen terwijl je daar nog helemaal niet aan toe bent. Al je angsten gaan opspelen en daar bulldozer je met je wil dus gewoon totaal overheen. Want het is immers goed voor je. Als je geluk hebt, voel je je weliswaar wat steviger staan, maar dat weegt nauwelijks op tegen wat je aan energie kwijt bent met het onderdrukken van het verzet. Het resultaat is te voorspellen: je houdt het niet vol. Op deze manier aarden is namelijk niet vol te houden.

Hoe wel?

Stapje voor stapje, beetje bij beetje. Het gaat om de ervaring. Begin vanuit je voeten, en leer de energie van de aarde eerst eens kennen. Laat de energie van de aarde vervolgens rustig je systeem inkomen. Al is het alleen in je voeten, dat is voorlopig genoeg. Laat je lichaam het tempo bepalen. Het werkt als het goed voelt. Op deze manier oefen je door, in je eigen tempo. Als je hier een gewoonte van maakt, zul je merken dat geaard zijn, ook al is het gedeeltelijk, echt hele grote voordelen voor je heeft.

Gerry Damen
https://hagetessa.nl/

Gerelateerde artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. […] Boos zijn moet je leren. Want boos zijn betekent voelen waar je ingeleverd hebt. Dat erkennen en dat terugnemen. Je boosheid in eigendom nemen is je grenzen in eigendom nemen. Op zo’n manier dat de boel niet onherroepelijk stuk gaat. Eigenlijk gaat boos zijn helemaal niet over de ander. Maar over jezelf. Want jij bent degene die een ongezond patroon aangeleerd gekregen heeft. En jij bent dus degene die dat patroon moet loslaten tot iets gezonders. […]