HSP en Werk

Vorig jaar won ik een gesprek met HSP & Werk coach Esther Kaastra om te praten over mijn toekomstplannen in relatie tot werk. Meteen werd het duidelijk dat ik te moeilijk dacht. Misschien ook wel te veel tegelijk wilde, te perfect en daar terugslagen van had. Ik had nog nooit gehoord van een persoonlijk HSP-profiel. Naast introvert, extravert, HSS (high sensation seeker) kan je dus ook nog “strong-willed” en/of beelddenker zijn ook nog in combi met hoogbegaafdheid.
Al deze zaken en meer bepalen ook je HSP profiel. Het verklaarde voor mij enorm waarom ik niet van opgeven weet, maar soms gedwongen wordt het allemaal even los te moeten laten.

Ik kwam er achter voor mezelf dat er duidelijk een onbalans is in wat ik allemaal wil, wat ik allemaal kan en hoeveel tijd ik nodig heb dingen te begrijpen (want beelddenker) en welke energie me iets kost. Een balans op te gaan maken wat energie oplevert, wat energie kost en wat een fijne prikkel geeft om een “Bore Out” te voorkomen, maar niet zoveel prikkeling dat je “Burn Out” raakt. Een plan te maken die helemaal past bij je eigen HSP profiel.

Esther heeft jarenlange ervaring met het coachen van HSP professionals en ik kan haar masterclasses, podcast, inspiratie en coaching zeer aanbevelen. Haar site HSP en Werk staat boordevol waardevolle informatie die gewoon vrij toegankelijk is.


Gerelateerde artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *