Verantwoord ontmoeten

Door de huidige Covid19 maatregelen is het daten en afspreken zoals we het kenden enorm veranderd.
Toch is er een toename te bespeuren op datingsites. Want, hoe de maatregelen nu ook mogen zijn, aan onze menselijke behoefte aan verbinding en contact veranderd natuurlijk niets. We adviseren wel iedereen zich aan de RIVM maatregelen te houden.

Online dienstverlening
Aan onze dienstverlening veranderd wat dat betreft ook niets. Je kunt je nog steeds aanmelden, een ‘interesse’ of berichtje versturen,chatten en gegevens uitwisselen. Van daaruit zijn er enorm veel mogelijkheden om een contact op te bouwen. Hier een greep uit de digitale en online mogelijkheden: Whatsapp, Facetime, Skype, Zoom,Netflix Party en online games waar je alvast kan kijken hoe goed iemand tegen zijn verlies kan. Maar ook de online wereld ‘Secondlife’ geeft de mogelijkheid een avatar aan te maken en samen virtuele avonturen te beleven. Van virtueel paardrijden, diepzeeduiken tot samen de zon onder zien gaan of naar live muziek luisteren met echte artiesten.

Uitstel, geen afstel
We zullen nu creatief moeten zijn en voorzichtig.
Het voordeel van een langere kennismakingsperiode is dat je ook een diepere binding opbouwt samen in deze crisis. Als je zeker weet dat de klik er is en je elkaar wilt gaan ontmoeten, doe dit dat verantwoord. Is 1 van beide niet fit, stel je date uit! Iedereen zal dat begrijpen in deze tijd en het getuigt zelfs van betrokkenheid en verantwoordelijkheid. Dat is voor velen een pré. Gebruik het echter niet als ”corona-excuus” wanneer je de date niet aan wilt gaan, wees altijd transparant en open.


De kunst van het wachten
We zullen naar een tijd toe bewegen waar we weer meer in contact kunnen zijn en dan heb je samen heel wat te bespreken over deze lastige tijd! En deel je ook nog eens een diepe band. Zelf ontmoette ik een partner in de online wereld Secondlife in 2007. Nooit had ik kunnen bedenken dat dat mogelijk was. We werden gedwongen tot een lange kennismakingsperiode want hij woonde helemaal in Brazilië. Na een jaar hebben we elkaar ontmoet en was de band enorm sterk geworden.
Toen we besloten samen te willen leven, mocht hij tijdens de immigratie procedures 14 maanden Nederland niet in. We maakten samen een offer voor de liefde. 14 maanden zonder…het was écht afzien maar heeft de band nog verder verdiept en versterkt. Een band die hoe het ook liep of zal verlopen, over alles heen blijft gaan en een ervaring om nooit te vergeten.


Wat kan wél?
Samen fietsen op 1.5 meter afstand, wandelen of samen een ‘thermosfles’ afspraak maken.
Je kunt de eerste afspraak bijvoorbeeld niet te lang maken. Fantaseer samen over jullie eerste date of afspraak, hoe willen jullie die vorm geven? Vraag ook hoe een ander hierin staat en respecteer elkaars visie. Schrijf eens een ouderwetse brief of ga toch naar buiten. We worden nu uitgedaagd om ons geduld te bewaren en zelf-discipline te beoefenen. Misschien wel “mindfull” te daten! Wat je ook doet, neem je beslissingen volwassen maar bovenal; Geniet!

Gerelateerde artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Hartelijk dank Doreen voor je reactie! Het is niet alleen belangrijk te benadrukken dat we nu aan elkaars veiligheid moeten denken, maar dat liefde door alles heen schijnt en over alles heengaat. In partnerschap, vriendschap en in onze medemenselijkheid. Kunnen we ook niet genoeg benadrukken, het narratief is wat eenzijdig anders namelijk. Hartelijke Groet!