Waarom Sensitives?

Onze Doelstelling

Sensitives is opgericht in 2006 met als doelstelling het samenbrengen en verbinden van (hoog) sensitieve personen. Het begon allemaal met een MSN groep en we zijn inmiddels uitgegroeid tot de nr. 1 Dating en Vriendschap site voor hooggevoelig Nederland en België. Het is onze passie mensen bij elkaar te mogen brengen. Als (hoog) sensitieve personen weten wij als geen ander het belang van relaties met gelijkgestemden. Je hooggevoeligheid niet steeds hoeven verklaren, verstoppen of verdedigen. Zodat je je energie overhoud om te kunnen communiceren in openheid en op een soortgelijke golflengte. Waar diepgang niet geschuwd word. Waar je vriendschappen en relaties kunt aangaan waarin je meer jezelf kunt zijn. Van harte Verbonden!

Onze missie

Sensitives.nl draagt een enorm potentieel en we willen daar ook zorgvuldig progressie in maken. We kunnen er meer uithalen en het moet ook meer worden als we onze doelstelling en visie willen waarborgen. We zijn daarin onderweg en maken deze reis graag samen met jullie. We willen daarom gefaseerd toewerken naar een dynamisch sensitief contact netwerk wat verder reikt dan vriendschap en relatie. Een platform wat iets meer kan bieden en waar we zelf proactief een rol in kunnen gaan spelen. Zoals zelf activiteiten aanmaken en oproepjes plaatsen. Zoals bijvoorbeeld een vraag-aanbod /of hulpvraag. Een site voor liefde en vriendschap, maar ook voor informatie, inspiratie en om onze talenten te kunnen delen.

Onze visie

Onze missie is niet alleen het verbinden van hoogsensitieve personen in vriendschap en relaties. We zien ook een maatschappelijk doel, namelijk meer ruimte te creëren voor de eigenschap hooggevoeligheid en een bredere acceptatie genereren voor de nu zo vaak ondergewaardeerde eigenschappen als intuïtie, sensitiviteit en empathie.
Waar onze huidige Westerse maatschappij HSP zijn amper ondersteunt en vooral eigen gewin en competitieve eigenschappen prevaleert, zien wij dat het nu harder dan ooit nodig is dat we naar een samenleving toe bewegen waar andere waarden gehanteerd gaan worden. Waar empathie, zachtheid en gevoelig zijn een grotere rol mag gaan spelen. Voor ons en voor de aarde. Dit veranderingsproces begint bij onszelf. Het vraagt moed om open en sensitief te zijn en blijven. Maar wij kunnen elkaar ondersteunen in onze groei en ontwikkeling naar meer acceptatie zodat we dat ook naar buiten toe kunnen gaan uitdragen. Daarom kunnen community’s als deze daarin ook een rol spelen.